„Norocul și-l face omul cu mâna lui”Acționând într-un anume sens, suntem capabili să atragem, în mod inconștient și misterios, energii pozitive sau negative.

Am auzit adesea vorbindu-se despre felul în care noi reușim să influențăm cursul evenimentelor doar cu puterea gândului.

Putem noi, oare, să determinăm cu precizie satisfăcătoare dacă vom fi vizitați de noroc sau, dimpotrivă, ghinionul se va instala confortabil pe urmele noastre?

Eu cred că da, pentru că soarta noastră depinde în mare măsură de noi, de modul nostru de a gândi, de a decide și de a acționa.

Felul în care reacționăm, felul în care alegem să ne comportăm într-o situație e determinant asupra deznodământului ei.

Gândirea pozitivă atrage energia pozitivă. Obișnuința de a vedea preponderent partea plină a paharului duce, în timp, la o viziune optimistă asupra vieții și a existenței. Ne modificăm astfel orizontul de așteptare, acordând mai multă importanță aspectelor pozitive ale experiențelor trăite.

E ca și cum am fi, într-un film, nu doar actorii, ci și regizorul.

Oricât de înfricoșătoare ar părea această perspectivă, oricât de apăsătoare ar fi povara responsabilității propriei deveniri, aceasta este, totuși, preferabilă ipotezei că destinul nostru este în voia sorții, că ne aflăm într-o mașinuță telecomandată de divinitate.

Nu ar putea fi așa, pentru că Dumnezeu a lăsat omenirii un drept primordial din care derivă și responsabilitatea consecințelor actelor noastre: liberul arbitru.

Despre mine

Fotografia mea
Cluj-Napoca, Romania
Cuvântul care mă caracterizează cel mai bine e „INDEPENDENȚA”. * Eu fac doar ce vreau, cum vreau și când vreau. Evident, când refuz să fac ceva ce „trebuie”, îmi asum consecințele. * Dar am observat că, atunci când faci doar ce vrei, o faci cu mare plăcere, iar rezultatele sunt foarte bune. * Îmi place să mă ocup de cele două fete minunate ale mele, Alexandra de 7 ani și Andreea de 2 ani. Alex învață acum să scrie și să citească, iar la toamnă va fi în clasa I. Deea se pregătește pentru grădiniță, învățând poezii și cântecele. Ador să le răsfăț cu mâncăruri bune și sănătoase, cărora le dau cele mai interesante nume (specialitatea lui Shrek cu viermi de mlaștină- adica orez, grătar de stegozaur, cremă de fructe preistorice cu iaurt...) * În rest, îmi place să fotografiez tot ce văd interesant, în special fetele mele și peisaje.